Община Мездра с награда за успешно представяне на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ 2023
Община Мездра и Археологически комплекс „Калето“ представиха гр. Мездра като една от развиващите се и атрактивни дестинации за културен туризъм в България на XVIII Международно туристическо изложение „Културен туризъм” (XVIII International Tourism Fair „Cultural Toutism“).
В продължение на четири дни на щанда на Община Мездра, който беше оформен като своеобразен „открит урок по история“, посетителите на специализираното туристическо изложение имаха възможност да се запознаят с традициите, бита и културата на средновековните българи.
В знак на признание Община Мездра и нейният екип получиха от организаторите на туристическия форум награда за успешно представяне – почетна грамота и плакет.

Община Мездра

Здравейте от Берковица,
Бих искала лично от мое име и от името на моите колеги сърдечно да благодаря на Борислав Йорданов – Управител на „Церевград Търнов“ и на целия екип на Туристически Информационен Център „Царевград Търнов“ за перфектната организация на тазгодишното издание на МТИ „Културен туризъм“.
Изказваме своята благодарност за цялостната подкрепа и съдействие по време на изложението, както и за подготовката преди него. Вашата помощ, ефективното партньорство и взаимодействие между нас определено допринесе за отличното и успешно представяне на Община Берковица.
Добрите практики и нови познания са изключително полезни за развитието ни като специалисти в областта на туризма.
Продължавайте все така да работите с хъс, желание, ентусиазъм и усмивки.
Пожелаваме ви успех във всички нови начинания и с радост и нетърпение бихме се включили отново във Ваши бъдещи инициативи.
Престоят ни във Велико Търново остави в нас едни незабравими спомени.
Бъдете здрави и вдъхновени!
До нови срещи!
Велико Търново – град за обичане!

Община БерковицаДесислава Младенова, Ст. експ. „Култура и туризъм“

Община Златоград получи отличие за най-атрактивно представяне на туристическа дестинация на XVIII-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм“, което се проведе от 20 до 23 април в гр.Велико Търново.
Представихме туристическите атракции на територията на цялата община, както и местата за настаняване. Изложени бяха произведения на традиционното тъкачество и шивачество, кожени изделия, керамични съдове и ножове, изработени в работилниците на Етнографския комплекс в гр.Златоград.

Община Златоград