Кюстендил е един от малкото градове в България с почти 2000-на непрекъсната традиция, устояла на всичките превратности на историята.

повече

Азербайджан е от онези странни смесици от изток и запад, които едновременно ви изумяват и объркват. Ако все още не сте били по тези екзотични земи, посетете Международното изложение „Културен туризъм“ за да разберете защо Азербайджан може да е перфектната дистанция за вас.

повече

По време на изложението, Алголекс ще демонстрират и вина от своята изба – Афузов.

повече

„Трапезица- история за българския вкус“


„The Jolly Vintners“ или “Весели Винари“ съществуват с една основна мечта и цел и това е да правят хубаво вино.

повече

„Трапезица- история за българския вкус“


Врачански мискет е средно зреещ, типично български винен сорт, виреещ най-благоприятно в района на Врачански Балкан. Именно там, в подножието на бърдо Веслец, се намира масивът с лозе сорт “Врачански мискет”, собственост на Врачанска Теменуга EООД.

повече

„Трапезица- история за българския вкус“


Избата се намира в Ивайловград, който е разположен в крайните дялове на Източните Родопи, Южна България.

повече

Уникалната винарска изба за дегустация на вино при Ничиников предлага пет вида вина – Рубин, Мавруд, Каберне, Мерло, Мускат-Отонел.

повече

Китното малко градче Златоград е най-южният град в България, разположен в близост до границата с Гърция. Градът притежава редица културни и природни забележителности, благодарение на които е една от предпочитаните дестинации за туризъм в България.

повече

“Имаджинарика” ЕООД е софтуерна фирма с фокус в сферите на добавената и виртуална реалности (AR и VR), web-базирани продукти и мобилни приложения. По време на МТИ „Културен туризъм“ ще презентират възможности за развитието на виртуалнти туристически обиколки и възстановки.

повече

По време на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ Посолството на Индия в България ще представи страната съхранила в себе си богата култура, чудни традиции и невероятна природа. Където и да отидете в Индия, винаги ще попаднете на нещо, което да ви остави без думи!

повече

Кой стои зад Лавандула Севтополис?
Те са двама млади и симпатични хора – Моника и Иван, които с ентусиазъм вече 13 години отглеждат лавандула. И към момента полетата, които обработват са 40 дка. Всеки от продуктите им е създаден от тях, с мисъл за природата и здравето. И най-вече до хората до достигат чисти 100% лавандулови продукти от полетата на Златна Добруджа!

повече

Бързи писти, запомнящо се гостоприемство, богати културни предложения през цялата година, кулинарни удоволствия, уют, удобства и богата история – това е Банско!

повече

Природните красоти, богатото минало и културно-историческото наследство са отлична предпоставка за развитието на града и общината като модерна туристическа дестинация. Планирайте своята почивка в Берковица – чудното райско кътче на България!

повече

Черноморската столица на България, във Варна туризмът е приоритетен отрасъл. Градът притежава уникални природни дадености – минерални извори, топло море и красиви плажове. Варна е град с невероятно богато културно-историческо наследство и е пазител на най-старото обработено злато в света.

повече

Красивата природа и находищата на минерални води превръщат Велинград в един от водещите балнеокурорти на Балканите. Освен това Велинград е и подходяща изходна точка за планински туризъм в Родопите и разходки около язовирите Батак, Голям и Малък Беглик.

повече

Градът се намира в подножието на Западна Стара планина на около 400 надморска височина по живописното течение на р. Ботуня. Заради лечебните свойства на минералната вода, уникалния микроклимат и красивата природа Вършец е обявен за балнеолечебен и климатичен курорт с национално значение. Освен своите лековити извори, Вършец предлага много възможности за разходка и активен туризъм.

повече

Девин – един град в сърцето на Родопите! Място познато предимно като балнео-курорт заради минералните си води, което в съчетание с невероятната родопска природа превръща Девин в отлично място за пълноценна почивка.

повече

Община Елена съчетава значимо културно-историческо наследство, красива природа и запазени традиции. В Еленския балкан можете да опитате разнообразни екологично- чисти продукти. Днес Елена е град с неповторима атмосфера и дух, който се утвърждава като атрактивна туристическа дестинация.

повече

Етрополе е древен град, с богато историческо минало. Скрит в северните склонове на Стара планина, в подножието на връх Баба, малкото балканско градче и до днес очарова със своята прелест и красота. Исторически музей – Етрополе се помещава в сградата на бившия конак, строена в средата на XIX век – 1853-1870 г. от етрополските майстори Дено и Цветко. Освен, че е една от основните институции занимаващи се с туризма в Община Етрополе, музеят е и един от най-важните архитектурни паметници в района.

повече

Градът предлага за всекиго по нещо – богато културно-историческо наследство, датиращо още от древните гърци, намиращите се на наблизо Археологически резерват „Калиакра”, модерни голф комплекси и още много други туристически атракции.

повече

Красив и привлекателен, разположен на средищно място на границата на Дунавската хълмиста равнина и Предбалкана, Ловеч е един от най-старите градове в България.

повече

В югозападния край на град Мездра, върху висок скалист рид, надвесен над левия бряг на река Искър, е съхранена 70-вековна история, разказвана днес в Археологически комплекс „Калето”. А само на 9 км. от Мездра, в село Царевец, се намира една от най-старите църкви на Балканския полуостров – „Свети Никола“.

повече

По-стар от Атина, Рим и Константинопол, а още вибриращ от живот.
Древен, колкото митичните Троя и Микена, но още пълен с енергията на младостта.
Неповторимият Пловдив.

повече

Днешно Поморие е една уникална симбиоза между древна история, традиции, много слънце, топло море, кулинарни изкушения и великолепни вина. Съчетанието на море, слънце, луга и лечебна лиманна кал превръщат Поморие в един от най-известните лечебни центрове в България.

повече

Китният град Приморско е разположен в югоизточна България, на бреговете на Черно море между залива Стамополу и Дяволският залив, на 50 км. от град Бургас и на 60 км. от летище Бургас.

повече

Русе е Дунавската столица и най-аристократичният град в България. Уникалната архитектура, богатото историческо наследство и възможностите за различни видове туризъм превръщат Русе в желана и любима туристическа дестинация. Елате и посетете Русе – градът на първите неща!

повече

На щанда на Свищов екипът на Туристическия информационен център представи красивия дунавски град, богатия културен календар и множеството исторически обекти, които правят Свищов атрактивна дестинация за българи и чужденци.

повече

Градът на сините камъни, люлка на българската текстилна индустрия и духовен център на българското възраждане! Заповядайте в Сливен- познат и непознат!

повече

Созопол се намира в южната част на Бургаския залив на 35 км от град Бургас. Градът е един от най-старите по българското Черноморие и е една от най-известните туристически дестинации в страната.

повече

Общинско предприятие „Туризъм“ представя София като туристическа дестинация в страната и чужбина. Организира и осъществява реклама на София като туристическа дестинация и допринася за популяризирането на туристическия продукт на Столична община.

повече

По време на изложението „Културен туризъм“ ще бъде представено богатото историческо наследство на Шумен и региона. Посетителите ще имат възможност да научат повече за интересни маршрути, музеи и паметници на културата, културни и спортни събития, места за настаняване, както и да се заредят с много приятни емоции.

повече

Палестина е едно едно от най-интересните места в Близкия Изток. Със своята богата култура, история и традиции това е една от най-предпочитаните дестинации за религиозен туризъм.

повече

Петрич е място благословено с невероятна история, богата археология и пленителни природни дадености. Горещите минерални извори в района напомнят някогашното му вулканично минало. Всяка година нови и нови впечатляващи археологически находки, разказват за славното минало на Петричката котловина.

повече

Добре дошли в Стара Загора – сърцето на Тракия! Както градът, така и регионът ще ви изненадат с богатството си от неподозирани исторически и природни забележителности.

повече

Старопланински туристически район попада на територията на 32 общини – Антоново, Априлци, Берковица, Велико Търново, Враца, Върбица, Вършец, Габрово, Георги Дамяново, Горна Оряховица, Дряново, Елена, Златарица, Котел, Криводол, Ловеч, Луковит, Лясковец, Мездра, Монтана, Омуртаг, Роман, Севлиево, Стражица, Сунгурларе, Тетевен, Троян, Трявна, Угърчин, Чипровци, Чупрене, Ябланица.

повече

Представяме ви малката семейна фирма „Везни 2000“ от град Главиница, обл. Силистра. Като земеделски производители те отглеждат 122 дка орехови насаждения, които са биосертифицирани.

повече

„Трапезица- история за българския вкус“


Екологичен и качествен мед с гарантиран произход ще предлага по време на „Трапезица фест“ земеделският производител Христо Димитров от с. Масларево.

повече

Южна Корея е една мечтана дестинация за пътуване за мнозина, една абсолютно фантастична култура, страна на контрасти, в която съвременните технологии и древните източни традиции хармонично се съчетават в нещо съвсем уникално.

повече