Община Елена съчетава значимо културно-историческо наследство, красива природа и запазени традиции. В Еленския балкан можете да опитате разнообразни екологично- чисти продукти. Днес Елена е град с неповторима атмосфера и дух, който се утвърждава като атрактивна туристическа дестинация.

В югозападния край на град Мездра, върху висок скалист рид, надвесен над левия бряг на река Искър, е съхранена 70-вековна история, разказвана днес в Археологически комплекс „Калето”. А само на 9 км. от Мездра, в село Царевец, се намира една от най-старите църкви на Балканския полуостров – „Свети Никола“.

„Трапезица- история за българския вкус“


Врачански мискет е средно зреещ, типично български винен сорт, виреещ най-благоприятно в района на Врачански Балкан. Именно там, в подножието на бърдо Веслец, се намира масивът с лозе сорт “Врачански мискет”, собственост на Врачанска Теменуга EООД.

“Имаджинарика” ЕООД е софтуерна фирма с фокус в сферите на добавената и виртуална реалности (AR и VR), web-базирани продукти и мобилни приложения. По време на МТИ „Културен туризъм“ ще презентират възможности за развитието на виртуалнти туристически обиколки и възстановки.

По време на изложението, Алголекс ще демонстрират и вина от своята изба – Афузов.

Добре дошли в Стара Загора – сърцето на Тракия! Както градът, така и регионът ще ви изненадат с богатството си от неподозирани исторически и природни забележителности.

Южна Корея е една мечтана дестинация за пътуване за мнозина, една абсолютно фантастична култура, страна на контрасти, в която съвременните технологии и древните източни традиции хармонично се съчетават в нещо съвсем уникално.

Петрич е място благословено с невероятна история, богата археология и пленителни природни дадености. Горещите минерални извори в района напомнят някогашното му вулканично минало. Всяка година нови и нови впечатляващи археологически находки, разказват за славното минало на Петричката котловина.

Кюстендил е един от малкото градове в България с почти 2000-на непрекъсната традиция, устояла на всичките превратности на историята.

Китното малко градче Златоград е най-южният град в България, разположен в близост до границата с Гърция. Градът притежава редица културни и природни забележителности, благодарение на които е една от предпочитаните дестинации за туризъм в България.